glasgravör
Udda graverade, slipade, fusade glasföremål

Priser
Alla priser är i svenska kronor och inkluderar moms. Du betalar endast varans pris, eventuellt arbetskostnad för t.ex. namngravyr, samt fraktkostnad enligt postens normer. Tillval är presentinslagning.

Betalningsmöjligheter
- betala gärna i förskott, du får fakturan i mail i förväg som blir ditt kvitto.
- du kan även betala vid mottagandet, då postens avgift tillkommer.

Fakturan är samtidigt mitt arbetsblad också som innehåller allt vi kom överens om, därför bekräfta att allt som står där är korrekt.

Fraktmöjligheter
- skrymmande brev är billigast och snabbast, självklart väl packat i kartong.
- postpaket har ID-nummer och ingår försäkring från Postens sida.
- ytterligare möjligheter med tillägg som postförskott och rekommenderat
- eller andra fraktbolag som Schenker eller bussgods.

Fraktkostnad
fraktkostnaden debiteras alltid enligt prislistor.

Emballage och presentkartonger
Till modeller som har standard mått har jag skaffat presentkartonger, dessa kostar mellan 5-15 Kr i självkostnadspris. Till enstyckspjäser får jag omöjligen tag på presentkartonger som passar, därför återanvänder jag kartonger som jag får eller hittar.

Miljötänk
Jag köper inte dyr engångsemballage utan återanvänder tidningar i stället och sparar på miljön så mycket jag bara kan.

Transportskador (om de trots allt skulle ske) ersätts av posten om jag skickade varorna som postpaket. Om leveransen skett som brev, hör av dig, men för att inte missbruka möjligheten till ersättning, skicka en bild på varan.

Ohämtat postförskott
Om du har beställt en befintlig färdig produkt utan personlig anknytning mot postförskott som jag får tillbaka för att du inte hämtade ut det, måste jag ändå debitera fraktkostnaden inkl. pf-avgift och returavgift.

Om du även beställde t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, måste jag debitera dig för både glaset, arbetskostnaden och fraktkostnaden inklusive postförskottsbeloppet och returavgiften.

Sådana ärenden hanteras som obetalda fakturor med en påminnelse vid returdatum (då har redan 30 dagar gått) då kostnader tillkommer med lagenlig ränta och påminnelseavgift på 70 Kr. 10 dagar efter det följer rutinmässiga åtgärder, dvs ärendet skickas vidare till indrivning då ytterligare kostnader tillkommer.

Reklamationsrätt
Varornas pris är väldigt nedsatta, och glasen är handgjorda, dvs små bubblor kan förekomma, men har du synpunkter, hör av dig.

Ångerrätt/Öppet köp
Om du köper en befintlig vara utan personlig anknytning, har du enligt lag 14 dagars öppet köp.
Vid retur kontakta mig, packa lika omsorgsfullt i originalemballage. Du står för fraktkostnaderna och får tillbaka varans kostnad så fort paketet anlänt hit oskadat.

För specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, kan jag tyvärr inte lämna ångerrätt/öppet köp, eftersom arbetet gjordes på din beställning enligt önskemål.

Leveranstid
Jag har alltid fullföljt mina löften och skickat beställningarna på bestämd tid. Om du beställer en personlig present och har bråttom, är det bättre om du ringer, då kan du få svar omgående och handla därefter. Generellt kan jag säga att arbete där arbetskostnaden ligger under 200 Kr går snabbt att leverera, medan större arbeten har längre väntetid.

- Jag är mån om hela processen och kan vara stolt över att jag bara haft nöjda kunder. Läs gärna i min gästbok.
upp